Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΙ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΣΤΕΡΕΩΝΑΝ;


Η Πεντηκοστή, αποτελεί τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

Μετά την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς, οι Απόστολοι και οι υπόλοιποι μαθητές του γύρισαν στο όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ και μπαίνοντας στο υπερώο, δηλαδή στον πάνω όροφο του σπιτιού εκεί, περίμεναν με προσευχή την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την υπόσχεση του Σωτήρα Χριστού. Τότε αυτοί πληρωθέντες από το Πνεύμα το Άγιο, άρχισαν να κηρύττουν και να καλούν τους ανθρώπους να βαπτισθούν και να λάβουν κι αυτοί την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ό,τι είχαν ακούσει και ζήσει κοντά στο Χριστό και δεν το είχαν τότε κατανοήσει, τώρα εν Αγίω Πνεύματι το γνώρισαν και το επαγγέλλονται στο λαό.

Με την Πεντηκοστή δεν γεννήθηκε η Εκκλησία ως απλός θεσμός, αλλά ως συνεχής παρουσία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, και γι’ αυτό η Πεντηκοστή δεν είναι ένα γεγονός που συνέβη μια φορά κάποτε, αλλά είναι η ζωή της Εκκλησίας, ως αδιάκοπη κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.
Με τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής, οι μαθητές του Χριστού κατανόησαν πλήρως την αποστολή του Ιησού στον κόσμο, και γι’ αυτό έπαψαν να κρύβονται κι άρχισαν να κηρύττουν την Ανάσταση του δασκάλου τους. Τα πνευματικά χαρίσματα τα οποία γέμισαν τις καρδιές των αποστόλων με θέληση, πίστη και αγάπη, μπορούν να αποτελέσουν και δικά μας εφόδια, ώστε αντιλαμβανόμενοι την δύναμη και τη διαχρονικότητα της πίστης μας, να αντιμετωπίσουμε το παρόν έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό.

Μήνυμα του ιωάννη εν Χριστώ βασιλέα των Πενήτων:

«Μία η Ορθή εκκλησία, Ένας ο ποιμένας μας και Χριστός.
Μα αδέλφια μου για σκεφτείτε... αν οι δώδεκα μαθητές του Κυρίου ως Απόστολοι Του ήταν εχθροί αναμεταξύ τους, τότε τι εκκλησία θα στερέωναν και για ποια αγάπη Χριστού θα μιλούσαν;
Σήμερα δεκάδες Αυτεπάγγελτοι δεσποτάδες είναι από μόνοι τους βασιλείς στο δικό τους βασίλειο ως επίσκοποι και σπέρνουν τον φθόνο και το μίσος προς τους αντίπαλους τους δεσποτάδες. Διαίρεσαν τον Λαό του Χριστού σε εκατοντάδες σχίσματα, και ιδεολογίες το ένα ποίμνιο της Ορθοδοξίας μας, και στο Όνομα του Κυρίου μας σπέρνουν τον φανατισμό, το μίσος και την διχόνοια επάνω στην Μία Εντολή του Χριστού :

                                                ''Αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν''.

Και έτσι η Αγάπη στο Ένα Σώμα του Λαού ως Χριστού, είναι μαρμαρωμένη Βασιλεία στους Ανθρώπους.

Αδέλφια μου, ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι το Άλας της Αγάπης του Πατέρα Θεού και η Αγάπη μας το νερό Του. Και ιδού σας κρούει την πόρτα της Αναστάσεως του Έθνους Του.

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

και ας ντυθούμε Αδέλφια μου την Αγάπη Του και ας μεταμορφώσουμε την Ελλάδα μας, με την Αγία του Θεού Σοφία...


ΑΜΗΝ !»